Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2011. január 21., péntek

Szvorák Katalin jótékonysági műsora



A sashalmi Krisztus Király plébánia adventi programjában a második vasárnap mindig a jótékonyság napja. A korábbi években Sebestyén Márta Liszt-díjas népdalénekes, majd Mága Zoltán hegedűvirtuóz koncertezett a templomban, idén december 5-én pedig Szvorák Katalin, szintén Liszt-díjas népdalénekes adott koncertet a vörösiszap tregédia károsultjainak javára. Nagy Zoltán plébános beleszőtte köszöntőjébe azt a személyes emlékét is, amely szerint ő látta már Szvorák Katalint olyan átéléssel énekelni, hogy a művésznőnek csorogtak a könnyei. Így nem csoda, ha az empátiát igénylő, jótékony célú felkérésekre sem mond nemet.


A felvidéki származású Szvorák Katalin hangja mellől nem hiányzik a hangszeres kíséret. A sashalmi templomban ősi csángó népdalokat és vallásos tárgyú, karácsonyhoz kapcsolódó énekeket adott elő. A templom akusztikájával összeadódó hangjai valószínűleg egyet jelentettek a Kodály tanár úr által emlegetett tiszta forrás csobogásával. M.T.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók