Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2011. január 21., péntek

Kétévesek a négyesikrek

Egy mondat a cikk elé:
Minden kedves érdeklődőnek, aki azzal a kérdéssel fordult hozzám, miért olyan fotó jelent meg az újságban a cikk mellett, amelyiken csak a szülők láthatók, hiszen mindenki a négy kis kétévesre kíváncsi, ezúton is közköm, fogalmam sincs. Az ott megjelent fotót egy esetleges második képnek szántam. Az alább látható képet is elküldtem a cikkel együtt, de valahol eltűnt a szerkesztés és tördelés útvesztőjében.


Még élénken emlékszünk, mekkora szenzáció volt, amikor 2008. november 11-én bejárta a hír az országot, hogy Sashalmon négyesikrek születtek. Azóta két év telt el, és november 14-én ismét születésnapi torta díszelgett a sashalmi Meszlényi Zoltán közösségi ház szépen feldíszített nagytermének asztalán. Dettike, Berci, Peti és Gábor már második születésnapjukat ünne-pelték.

Mészáros Tibor

Mint a mondás tartja, minden csoda három napig tart. Ez azonban valószínűleg csak a szenzációs hírek fogyasztóira érvényes, hiszen a Gesztes házaspár azóta is együtt él a csodával. Hi-szen ha valaki emlékszik még két évvel ezelőtti híradásunkra, már a gyermekek kihordása is tele volt kockázattal. Ám végül minden jóra fordult, létrejött a csoda, a gyerekek épek, szépek, egészségesek, akárcsak szüleik. Az akkori izgalmak azóta emlékké váltak, helyüket újabbak, a kétéves korral járó izgalmak foglalták el. Például, hogy hová tűnt a negyedik gyerek? És hogy amíg anyukája előkeríti őt a lakás, vagy a kert valamelyik zugából, addig a másik három nem rántja-e magára a vázát, nem esik-e le a székről, vagy nem festi-e be a falat húslevessel? Mert Dettike és a három fiú már önálló akarattól vezérelve, a kétévesek megkérdőjelezhetetlen önbizalmával közlekedik, és terveiket előre soha nem osztják meg szüleikkel. Ők már csak a kész helyzetekkel szembesülnek.
Persze azért ma már sokkal könnyebb, mint a kezdetekkor. Ez – amint Ágnes a gyerekek anyukája elmondta – nagyon nagy részben köszönhető azoknak, akik a gyerekek születésekor segítő kezet nyújtottak, egytől egyig ma is mellettük állnak. Így azután az anyuka már azt is megengedhette magának, hogy a szentmihályi cserkészek, valamint korábbi szenvedélye hívásának engedve elszegődött társastáncot tanítani. Még egyszer-egyszer tornászni is eljár, és bizonyára ennek is köszönhető, hogy alakján nem hagyott nyomot a négyes terhesség. Igaz, az idő szorítja, a torna után rohanhat haza, hogy az esti fürdetésben ő is részt vegyen.
Közben az apuka, Gesztes László legfőbb gondja az épülő új ház. Most még a XVI. kerület határán alig túl, a X. kerületi Heves utcában laknak. Az igazi azért természetesen mégiscsak a régi helyén épülő saját otthon lesz. A ház már tető alatt van, a vízvezetékek és az elektromos hálózat már elkészült, most a fűtésen a sor. Pillanatnyilag az ablakok hiánya hátráltatja kissé a munkákat, amelyek valószínűleg csak januárra készülnek el. Addig viszont nem lehet se festeni, se burkolni a fagyveszély miatt. A ház különben nagyon energiatakarékos lesz, a legkor-szerűbb hőszigeteléssel, hőszivattyús fűtéssel, aminek a családfő a szakembere.
A november 14-i születésnapi bulira mindenkit meghívtak, aki bármilyen módon segítette őket a 2010-es évben. A termet az édesanya és táncos tanítványai díszítették fel színes lufikkal és lampionokkal. A vonat formájú torta is az anyuka ötlete volt, ahol a marcipánnal díszített szerelvény négy vagonja egy-egy gyerek kedvenc figurájával volt díszítve.
Amikor már minden meghívott megérkezett a közösségi házba, a Gesztes házaspár köszönetet mondott azért a folyamatos és önzetlen segítségért, amelyben az első pillanattól kezdve mel-lettük állók részesítették a családot. Majd levetítették azt az összeállítást, amely a 2010-es év történéseit fotókban mesélte el. Utána sercent a gyufa, és a születésnapi tortán elhelyezett négy tűzijátékból magasba csapó fények jelezték, a Gesztes ikrek betöltötték második életévüket. Ezután már csak az ajándékcsere következett. Igen, csere, mert Gesztesék nem csak kaptak, de adtak is ajándékot. Minden segítőjüknek személyre szólót. Persze a meghívottak sem jöttek üres kézzel. Kovács Péter polgármester és családja például egy hatalmas Lego Duplo játékkal lepte meg az ünnepelteket.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók