Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2010. augusztus 12., csütörtök

Dr. Hende Csaba Mátyásföldön

Az új kormány miniszterei napjainkban mérik fel a rájuk bízott tárcákhoz tartozó intézmények működését, azok kapacitását, állapotát és most ismerkednek meg személyesen az intézmények vezetőivel. Július 30-án dr. Hende Csaba a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere tett látogatást az Újszász utcai Logisztikai Ellátó Központban. A látogatásról Bódi Róbert százados, kommunikációs tiszt tájékoztatta lapunkat.


Mészáros Tibor

Az Újszász utcai Logisztikai Ellátó Központ fontosságát nehéz lenne túlbecsülni, hiszen ezen az intézményen múlik, hogy a magyar honvédség minden tábornokának, tisztjének és katonájának a cipőfűzőtől a páncélautóig minden rendelkezésére álljon, amire feladata ellátásához szüksége lehet. A beszerzéstől a raktározáson át az ellátmány szétosztásáig minden a Logisztikai Ellátó Központ munkatársainak a gondja. Ráadásul a központ nem csak a belföldi egységek ellátásáról gondoskodik, hanem a határainkon túli, békemissziót teljesítő egységek felszerelése és utánpótlása is az ő hatáskörükbe tartozik.
Honvédségünk e kiemelten fontos XVI. kerületi objektumát látogatta meg kíséretével dr. Hende Csaba, az Orbán kormány újonnan kinevezett honvédelmi minisztere, akit katonai tiszteletadással fogadtak vendéglátói. Miután a miniszter ellépett a díszszázad előtt, parancsnoki jelentés következett, ahol Barnucz Albert okleveles mk. ezredes, a Logisztikai Ellátó Központ parancsnoka tájékoztatta a minisztert az általa vezetett katonai objektum történetéről, rendeltetéséről, szervezeti felépítéséről, jelenlegi helyzetéről és feladatrendszeréről.
A részletes beszámolót követően dr. Hende Csaba állománygyűlésen tájékoztatta a személyi állományt azokról a változásokról, tervekről, amelyeket a jövőben az ő irányítása alatt terveznek megvalósítani. Szó volt többek között olyan fontos tervekről, mint az önkéntes tartalékos rendszer felállítása, vagy a tisztképzés jelentős megújítása, amely kiemelten foglalkozik a fiatal tisztek nevelésével. Felvázolta azt az életpálya modellt, amelynek két fő pillére a teljesítményen, az érdemek messzemenő elismerésén alapuló előmenetel, és a kiszámíthatóság lesz. Végső célként pedig egy szervezettebb, ütőképesebb, ugyanakkor takarékos honvédséget jelölt meg.
Az állománygyűlés végeztével a delegáció megtekintette a Logisztikai Központ 1. Raktárbázisát ahol a központi raktározási körülmények rövid bemutatására, a páncélos-, műszaki- és elektronikai raktár megtekintésére került sor.
Ezt követően dr. Hende Csaba és kísérete elhagyta az Újszász utcai objektumot, és átvonult a XIII. kerületi, Lehel úti 3. Raktárbázisra, ahol a humán-, élelmezési- és személyi felszerelések központi raktározásával ismerkedett.
A rendezvényen részt vett Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök helyettese, Dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, a HM minisztériumi főtanácsadója, Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes, a HM minisztériumi főtanácsadója, Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Horváth József dandártábornok, a MK Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, Barnucz Albert okl. mk. ezredes, a Logisztikai Ellátó Központ parancsnoka mint vendéglátó és Leskó Zsigmond alezredes a Logisztikai Ellátó Központ parancsnok helyettese.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók