Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2010. július 4., vasárnap

A Gölleszért tapsoltunk

Ha június, akkor Tarnai Kiss László és barátai az Erzsébetligeti Színház színpadán, pótszékek a nézőtéren, sztárvendégek jól csengő nevei a színlapon és szép bevétel a kasszában, amely az utolsó fillérig a cinkotai Göllesz Viktor Óvoda Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola költ-ségvetését gazdagítja.

Mészáros Tibor


A bevételt valóban az utolsó fillérig az iskola kapja, de csak az elhangzó művek után járó jog-díjakkal megrövidített összeget – teszi hozzá Tarnai Kiss László. A sebtében végzett nem hivatalos közvélemény-kutatás egybehangzóan alátámasztotta azt a véleményt, hogy ha már a művészek ingyen lépnek fel, a hivatal is eltekinthetne a jogdíjaktól.
Ám a jótékonysági gála mindig vidám, lelkes, és remek humorú rendezőjének ez sem szegi kedvét, hiszen műsorainak állandó kísérője a teltház és a vastaps. Hogy fokozza a közönség amúgy is felfokozott várakozását, bejelentette, tekintettel a publikum igényességére a műsor első része után azonnal a második rész fog következni. Az így megalapozott jó hangulat az-után kitartott a műsor végéig.
Nem is lehetett másként, hiszen az iskola új igazgatója, Kelemen Gábor üdvözlő szavai után június 27-én 15 órakor az Erzsébet-ligetben olyan műsor vette kezdetét, amelyben még a szomorúbb produkciók mögött is ott bujkált a vidámság.
Csomor György személyében rutinos előadó vezette be a műsort, hiszen ismert operett dalok-kal hangolta tapsra a közönséget. Őt Tarnai Kiss László tanítványai követték. Dr. Kocsis Do-minika, Eisemann dalokat adott elő. Pál Ferenc gitáron kísérte a legismertebb olasz táncdal-okból álló összeállítását, Smidéliusz Éva pedig legújabb DC-jéről mutatott be néhány dalt. B. Lakatos György, aki a nemlátók táborába tartozik, Tarnai legrégebbi tanítványa. Tóth Anita az X-faktor tehetségkutató műsorban is szerepelt, Kocsis Tamás pedig hosszabb kitérő után tért vissza a színpadra. A meglepetésvendég, Rezsnák Miklós a budai kiskocsmák hangulatát idéző dalok mellett humoros történetekkel is szórakoztatta a közönséget. Az őt követő Paor Lilla a hazai pálya előnyét élvezte, hiszen köztudott, Lilla mátyásföldön született, és ma is itt él. A népszerű tévés műsorvezetőnek persze semmi szüksége nem volt a hazai pálya előnyére, mert az alkalomhoz remekül illő, vidám dalait bárhol bőséges tapssal jutalmazta volna a közönség.
Szünet után Budai Beatrix, a Nefelejcs nótashow győztese a népdalok világába kalauzolta a közönséget. Dr. Fehér Eszter, aki a háziorvosi praxis mellett hódol az éneklés szenvedélyének szintén Tarnai tanítvány, ám átmenetileg el kell búcsúznia a színpadtól, mert augusztusban anyuka lesz. De a tapsot nem ezzel érdemelte ki. Aki a kissé komlyabb hangulatot képviselte az előadáson, az Felföldi Gergő, a népszerű Ricsi bohóc testvére volt, és hasonló hangnemet képviselt Kökény Andrea is, aki a tanítványok közül talán legtöbbet fejlődött tavaly óta.
A magabiztos hang, a vidám előadásmód továbbra is jellemzi Dócs Pétert, aki már mindent tud az éneklés fortélyairól, de belőle negyven kilóval kevesebb jutott a közönségnek. Ennyit fogyott tavaly óta. Szerencsére ez a hangján egyáltalán nem érezhető.
A műsornak ezen a pontján Tarnai Kiss László hangszere mellől felállva jelentette be egy ígéretes, szépreményű kezdő bemutatkozását, és kérte a közönség megértő bíztatását. Ezután a jelen lévők legnagyobb derültségére Madarász Katalin népdalénekes, a Magyar Köztársasági Arany Érdemrend Életműdíjas tulajdonosa tűnt fel a színpadon, és hogy a megjelenése, vagy az általa előadott magyar nóták arattak-e nagyobb sikert, az máig eldöntetlen.
Majd újabb nagy név, Homonyik Sándor rocksztár énekelte el az Álmodj királylány kezdetű slágerét újabb ovációra ragadtatva a közönséget. Szöllősi Emese magyar nóták mellett Abba slágerrel is megajándékozta a hallgatóságot, a koronát pedig az örökifjú Farkas Bálint tette föl a műsorra, aki világhírű operettdalok mellett szórakoztató anekdotákat, és a műsor alatt is zajló foci VB aktuális eredményeit is megosztotta a közönséggel.
A fellépőket Tarnai Kiss László háromtagú alkalmi kisegyüttese kísérte, melyben ő zongorá-zott, fia basszusgitározott, és a P.Mobil dobosa kezelte az ütőhangszereket. A műsor nem ért véget, csak félbe szakadt, jövő júniusban folytatódik.


Képek: Balra fent Tarnai Kiss László, jobbra lent farkas Bálint.
Az előadás összes képe megtekinthető a www.indafoto/tibifoto2 weboldalon

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók