Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2010. június 11., péntek

Versenykiállítás




A versenykiállítás elnevezés talán némi magyarázatra szorul: olyan kiállítás, amelyen a megnyitó résztvevőitől szavazás útján véleményt kérnek az alkotók arról, melyikük kiállított műve tetszik nekik a legjobban. Így a versenykiállításnak nem csak kiállítói, hanem győztesei is vannak.

Mészáros Tibor

A KIA autószalonban május 21-én már harmadik alkalommal készülődtek nagy izgalommal a Corvin Művészklub tagjai – hiszen napjainkra a Mohácsi Regős Ferenc Asztaltársaság tagsága nagyrészt a Corvin művészklub tagságával azonos – arra a művészeti versengésre, ahol egy kicsit egymással rivalizálva kérik ki a közönség véleményét arról, hogy aznap annak a közön ségnek melyik mű tetszik a legjobban.
Miután a megjelentek átvették szavazócédulájukat, és a kezdés időpontjára már le is adták szavazatukat, Takár Emőke festőművész nyitotta meg a kiállítást. Bevezetésképpen Mohácsi Regős Ferencről, az asztaltársaság híres, kerületünkben élt névadójáról szólt néhány szót, aki-nek a bécsi Albertina múzeumban is láthatók alkotásai. Majd a versenykiállítás célját, és a lebonyolítás menetét ismertette. Közben a szavazatszámlálók már lázasan összesítették a le-adott szavazatokat. A szavazás teljesen titkosan zajlott, a képek csak azonosító számot kaptak, de nem tudta senki, melyik szám kihez tartozik. Így csak azoknak lehetett némi gyanújuk a szerzőt illetően, akiknek a stílusjegyek egyike-másika ismerősnek tűnt.
Akik nem először vettek részt a MAT kiállításán tudják, rendezvényeiknek mindig szívesen látott vendégei a társművészetek.
Schumann világát ezúttal Hegedűs Szabolcs zongoraművész idézte fel. Vajk György az Interoperett művésze ismert operett dalok előadásán kívül arról is meggyőzött minket, hogy a versmondás sem áll távol tőle. Boros Bettina Romhányi humoros versével, az Interjú a farkas-sal, aki állítólag megette a nagymamát cíművel váltott ki derültséget. Munkácsi Sándor zene-szerző- énekes pedig a könnyűzene legszebb szerelmes dalaiból összeállított csokorral szóra-koztatta a közönséget.
Mire Hegedűs Szabolcs és Vajk György másodszor is fogadta a színvonalas produkciókért járó elismerő tapsot, a szavazatszámlálók már tudták a versenykiállítás eredményét.
A nagy izgalommal várt eredményhirdetés a hölgyek elsöprő fölényét hozta. Az első díjnak H. Cékmány Ilona örülhetett Szabó Marika és Gy. Erdei Júlia előtt. Rajtuk kívül még többen részesültek elismerő oklevélben.

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók