Blogarchívum

Az újságba terjedelmi okokból néhány írás olykor be sem kerül, vagy már néhány szó kihúzásától is elveszti stílusát. Itt cikkeim húzás nélkül, eredeti formában olvashatók. Több fotó a www.indafoto.hu/tibifoto képblogon található. Más újságban, nyomtatott kiadványban vagy internetes oldalon a beleegyezésem nélkül nem közölhetők! Mászáros Tibor tibifoto@t-online.hu mobil: 06-30/260-05-07 Tel.: 403-41-50 A képekre kettőt kattintva a képek megnőnek.

2010. június 10., csütörtök

Csillaggyertyafény


Gáncs Péter püspök beszél

Ezzel a címmel jelent meg Börönte Márta, a közismert evangélikus lelkész, alcíme szerint Szívet nyitogató írásokat tartalmazó könyve. A könyvbemutatóra a Korona Kert étteremben került sor március 25-én neves vendégek és számos érdeklődő jelenlétében.

Mészáros Tibor

Börönte Márta nem egy lelkész a sok közül. Akik ismerik, ezt jól tudják róla. Ám ha olyan hiteles személytől halljuk ugyanezt a megállapítást, mint Gáncs Pétertől, a Déli egyházkerület püspökétől, akkor már egészen biztosak lehetünk abban, hogy nem tévedtünk. A püspök úrnak ugyanis hosszasan volt alkalma sorolni a szentmihályi lelkészasszony érdemeit, hiszen Börönte Márta az a lelkész, aki a szédítő sebességgel változó világunkhoz igazítva korszerűen, közérthetően viszi közel a hitet a lelki értékekre fogékony hívekhez. Sok bajjal terhelt világunkban egyre távolabbról hallatszik Isten hangja, és fontos, hogy akiknek a legnagyobb szükségük van rá, mégis meghallhassák. Ennek egyik eszköze lehet egy rádiós lelki segélyszolgálat, amelyben Börönte Márta négyezer-egyszáznegyvennégyszer vette fel a telefont, hogy segítséget nyújtson.
És nyilván ugyanez a célja a Csillaggyertyafény című könyvvel is, amelynek minden sorából felragyogó kulcsszó a szeretet. Mindennapi élethelyzetekre ad megoldási javaslatokat, és olyan kérdéseket feszeget, hogy miért nem boldog az ember mégsem, habár mindene megvan, hogy a szelídség valóban legyőzheti-e az erőszakot, és még számtalan ezekhez hasonló, naponta felmerülő kérdést igyekszik megválaszolni a szeretet szemszögéből megvilágítva. Ha látszólag mindegyik megoldás más is, mégis mindegyiknek végkövetkeztetése, hogy csak az isteni út vezet valahová, az Isten pedig maga a szeretet.
Kovács Péter polgármester szintén rámutatott arra, hogy Börönte Mártát sugárzó egyénisége tette azzá, akinek ma ismerjük, és a XVI. kerület büszke lehet, hogy a lélek gondozásának ilyen elkötelezett munkása éppen a mi kerületünkben tevékenykedik.
Börönte Mártában egyszerre van meg a hithez való hűség, és az a korszerű szemlélet, amely olyan problémák felvetésére indítja, mint például az a fejezet, melynek címe Keresztyén szemmel egy rockkoncertről.
És természetesen nem mondhatott mást a gyerekek egykori nagy kedvence, a nagy mesemondó Levente Péter, és felesége, Döbrentei Ildikó sem, akik szintén a könyv tisztázó, fényt gyújtó, és a hitet szolgáló erejét méltatták.
Börönte Márta Csillaggyertyafény című könyvét a H Építőmester és Társa H Bt.-nél vásárolhatják meg az érdeklődők. Cím: 1161 Bp. Rákosi út 93. Tel.: 405-44-44

Nincsenek megjegyzések:

Rendszeres olvasók